Eurovision, helg och ett sorgset farväl

Vilken rysare det blev igår! Fastän vi inte började kolla på Eurovision då när man borde för att se alla bidrag, utan först när alla poäng delades ut, blev jag ganska nervös. Efter att Sverige vunnit juryns röster såg det ju ut att kunna sluta riktigt bra. En sjätteplats är förvisso inte fy skam, men det måste ha varit ganska snopet för John Lundvik. Det såg i alla fall så ut när de annonserade poängen och det kan man ju förstå. Men det skulle ju varit Bishara, hehe.
 
I övrigt har helgen varit väldigt lugn. Jag var inställd på dåligt väder precis som det var till en början i fredags, men det har ju varit rena rama sommartemperaturerna(!). Vi har haft årets första balkonghäng och fastän klockan var närmre sju på kvällen så var det nästan för varmt att sitta där. Igår var vi uppe i tid, fixade finfrukost med bl.a. smoothie och färska frallor från Bagaren & Bonden och var ute och uträttade några ärenden under dagen. Idag däremot sov vi lite för länge och såg mest bara till att genomföra veckans storhandling och ge Gabriel sitt söndagsbad. 
 
Förra helgen sålde vi katterna. Det var med en stor klump i halsen som vi tog beslutet att göra oss av med dem. De har ju varit våra små bebisar, men när Gabriel kom till oss blev livet med katterna påfrestande. Jag fick dåligt samvete för att jag knappt hade tid att kela och leka med dem längre. Det blev ansträngt att se till deras behov och saker de gjorde började störa mig mer och mer. Jag kände inte längre att jag kunde koppla av hemma med katterna i huset, då de ville in överallt och inte kunde låta saker vara ifred. Det man lämnade på ett sätt såg ofta ut på ett annat när man kom tillbaka. Det ska ju vara lustfyllt att ha husdjur, men den sista tiden var det mest bara jobbigt. Så jag och Mathias kom tillslut fram till att katterna skulle få det bättre någon annanstans. Det var ett tungt beslut och väldigt sorgligt, men samtidigt en stor lättnad för oss. När vi väl la ut en annons på blocket fick vi napp snabbt och de blev hämtade dagen efter. Nu bor Ariel och Mowgli hos en familj med barn som kan leka med dem och en innergård att vistas på. Jag hoppas att de har kommit tillrätta och mår bra!
 
❤ ❤ ❤
 
Allmänt | |
Upp