Halloumisallad och annorlunda pizza

Hej på er! Gabriel somnade precis, så jag tänkte passa på att skriva lite här. Man vet aldrig hur lång tid man har på sig att göra saker när han tar sina tupplurar om dagarna. Oftast sover han ca: 40 minuter, men ibland längre och ibland kortare. Oavsett vilket brukar de stunderna swisha förbi. Idag gav han mig sovmorgon i alla fall. Vi gick inte upp förrän vid nio - himla skönt tyckte jag.
 
Gabriel har nu vid 5,5 månaders ålder fått tydligare rutiner. Han sover i sin spjälsäng om nätterna, men lite oroligt nu på sistone. Oftast får jag lyfta över honom till vår säng vid kl. 4-5 och sen vaknar han runt kl. 7 och då är det dags för första måltiden. Sen äter han var tredje timme, sover lite däremellan och somnar för natten tolv timmar efter han vaknade för dagen. Vi gillar 5,5-månadersåldern. Han är ganska enkel att ha att göra med och har ännu inte börjat ta sig någonstans när man lägger honom på babygymmet. Numera kan han sitta själv kortare stunder och han tycker om att utforska världen ❤
 
Men nu var det annat jag tänkte skriva om. Vi backar tillbaka tiden till för ca: två veckor sen, till en jättefin sommarkväll som jag spenderade med Joana. Jag hade fått en smartbox med middag för två av henne för två år sedan som jag inte utnyttjat och nu var det dags. 
 
Vi lämnade män och barn hemma och begav oss till restaurang Rebell. Varken Joana eller jag hade ätit där tidigare och visste inte riktigt vad vi skulle vänta oss, men det visade sig bli succé!
 
Med smartboxen fick man välja fyra mindre rätter, en större och två glas mousserande vin. Vi beställde minipizza, risotto, halloumisallad, ungtupp, samt fish and chips och delade på allt så som restaurangen rekommenderade. Maten kom in på rullande band allteftersom det blev klart.
 
Så mycket mat och så himla gott! Både Joana och jag var överens om att det var den bästa matupplevelsen vi haft på länge. Sen smakade det nog extra bra för oss småbarnsmammor en så fin sommarkväll som det var. Jag var väldigt glad att jag inte använt smartboxen tidigare, för detta var precis vad vi behövde just nu.
 
Väldigt mätta och belåtna satte vi oss sedan vid kanalen för att smälta maten, innan vi gick vidare på en långpromenad till både Slottsparken och Pildammsparken.
 
Igår kväll skulle Mathias iväg och skejta, så då bjöd jag över Joana för att laga middag ihop. Jag föreslog att vi skulle laga halloumisallad och pizza som de vi åt på Rebell (eftersom dessa rätter var allra godast enligt min smak) och Joana nappade såklart. Halloumisalladen bestod av jordgubbar, vattenmelon, honungsmelon och mandlar. Vi valde mynta istället för basilika som på restaurangen och så gjorde vi en dressing på olivolja, rosébalsamvinäger och honung. Det blev jättegott, nästan som på Rebell.
 
Fina Joana med fina köksutsikten med all grönska.
 
Inte fullt lika fin utsikt med köksröran i bakgrunden...
 
Men finaste sällskapet i alla fall! Han var på så bra humör hela kvällen fastän han blivit väckt i kvällsvilan av grannen som borrade i väggen. 
 
Pizzan blev mindre lik den på Rebell, men god ändå. Den påminde dock mer om langos än om pizza och inte enbart p.g.a. toppingen utan för att brödet blev så fluffigt. Tycker i alla fall vi gjorde väldigt bra försök med att efterlikna och kan helt klart tänka mig att laga det fler gånger.
 
När jag nattat Gabriel för natten hjälpte Joana mig med det här 1000-bitarspusslet en liten stund, innan hon tog bussen hem igen. 
 
Nu har Gabriel vaknat, så det är dags för mig att sätta punkt. Hej så länge!
 
Familj, Mat | Malmö, Mat, Rebell, Sommar | |
#1 - - Carre:

Vilka härliga kvällar ni verkar ha haft! 😃 och smart att ha det sparat 😉 pusslet måste ta lång tid med 1000 bitar.. aldrig provat att lägga så många!

#2 - - Ullis:

Så mysigt ni har haft det.,:)

Upp