Frukost mån-sön

I måndags började Mathias jobba igen efter fyra veckors semester. I och med det kände jag att det var dags för en nystart. Dags att äta bättre och sådär. Jag har aldrig riktigt förstått när folk säger att frukost är dagens bästa måltid, men den här veckan har jag fått mersmak för just det. Såhär såg min frukostvecka ut.
 
Måndag. Finn crisp med kokt ägg och kaviar, samt en kopp kaffe. I tisdags blev det finn crisp igen, men den gången med avokado. Det blev dock ingen bild på det.
 
I onsdags blev det ett kokt ägg och smoothie. Den gjorde jag på jordgubbar, passionsfrukt, banan och apelsinjuice. Den blev så god att jag gjorde den ytterligare två gånger. 
 
I torsdags fick det bli havregrynsgröt och i fredags minns jag faktiskt inte vad det blev. Minns bara att jag längtade efter sovmorgon efter att ha sovit väldigt dåligt flera nätter i rad.
 
Igår bjöd vi över Joana med familj på brunch. Då kunde vi inte låta bli att bjuda på massa godsaker. Det blev bröd från Mormors bageri med diverse pålägg, ägg, pannkakor, smoothie, kaffe, frukt och minimunkar bl.a.
 
Slutligen söndagens, d.v.s. dagens, frukost. Bananpannkaka med färska blåbär och kokta hallon. Och en smoothie igen.
 
Nu är ribban satt för nästa vecka. Har ni några goda och gärna nyttiga frukosttips att dela med er av?
 
Mat | Frukost | |
#1 - - Ulis:

Så fint du fixat til brunchen. :) Jag har också startat om. Tjejerna och jag äter LCHF. Ida äter lite mer liberal LCHF än vi andra. Jag kan tipsa om kesoplättar. Jättegoda! Recept här: https://josefinlchf.wordpress.com/2012/02/22/kesoplattar/

Svar: Tack så mycket och toppen med tips! Det ska jag testa någon dag :)
Andrea Antunes

#2 - - Carre:

Spännande frukostvecka! Håller helt med dig att jag inte heller förstår hur folk kan tycka att frukosten är dagens bästa mål... simply don't agree with that! Jag tycker det är jobbigt också för att jag inte äter varken ägg eller gröt, två väldigt vanliga och bra starter till frukost. Jag äter oftast turkisk youghurt med frysta bär och banan eller knäckemackor med skinka. På helgerna brukar vi lyxa till det en av dagarna, antingen med pannkakor eller färskt bröd, men då blir det oftast senare och mer i form av brunch, så då blir det ingen lunch istället.

Svar: Köpte turkisk yoghurt och ska testa det också, tack för tips gums! Mysigt med lite finare frukostar om helgerna!
Andrea Antunes

Upp