Summering av 2018

2017 var ett händelserikt år då vi förlovade oss, jag tog körkort och vi flyttade till vår nuvarande lägenhet. Trots det var det inte så mycket i jämförelse mot vad 2018 hade att erbjuda. Nedan följer en summering.
 
 
Januari, februari, mars... 
Efter ett antal månaders väntan blev vi i januari kallade till Reproduktionsmedicinskt centrum, där vi hoppades få hjälp med vår ofrivilliga barnlöshet. Efter att ha väntat månad efter månad med ständiga nederlag började man ju undra om något var fel, men läkarna vi träffade vid första tillfället var övertygade om att vi ska kunna få barn ihop. Jag började träna Zumba 1-3 gånger i veckan under vårterminen och satsade på att äta hälsosammare. Joanas mage växte och vi var många som såg fram emot ankomsten. I slutet av februari arrangerade jag den nionde upplagan av skateboardtävlingen Get Set Go!Bryggeriet. Rekordmånga deltagare var med och jag fick fin respons från många håll och kanter, så jag var lycklig. När tävlingen var avslutad åkte jag på en minisemester till Stockholm där vinteroväder rådde. Det var förvisso fint om dagarna, men det var kaos i trafiken som bl.a. satte stopp för mitt planerade besök till mormor utanför Norrtälje, där även mamma befann sig. Mamma anslöt sig till mig sista dagen i Stockholm och vi gjorde sällskap ner till Malmö. I slutet av mars, närmare besämt den 29:e entrade en efterlängtad liten Linnéa världen. Världens sötaste tjej som jag besökte så fort jag hade chansen.
 
April, maj...
Från ena dagen till andra kom våren och jag höll i Tösabidarna Skatecamp för jag vet inte vilken gång i ordningen. I början av maj skickade vi ut våra bröllopsinbjudningar efter att ha bestämt oss för när och hur vi ville genomföra vår dag. Den 10 maj firade Mathias och jag vår första förlovningsdag och vi gjorde det med sisådär tio dagars semester. Vi inledde med övernattning på idylliska Idala Gård och fortsatte med en dagsroadtrip till Danmark över Öresundsbron och diverse picknickar i den härliga försommaren. Den 14 maj fick vi äntligen det efterlängtade beskedet på graviditetstestet, jag var gravid! Det var efter andra kuren med letrozol som beskedet kom och vi fick följa utveckligen via ultraljud hela vägen från äggblåsornas framväxt, till ett tickande litet hjärta och sen något som börjar likna en levande varelse i vecka 9. Sista helgen under vår semester i maj åkte vi till Ronneby för att gå på Mathias äldsta systers fina bröllop i Brunnsparken.
 
Juni, juli, augusti...
I början av juni sålde jag och Mathias lite prylar på Bryggeriets Skateloppis i Stapelbäddsparken. Fotbolls-VM satte igång och ett tag såg det ut som att Sverige var på väg att gå väldigt långt. Jag blev nästan lättad då Sverige tillslut åkte ut, eftersom de annars skulle ha spelat bronsmatch exakt samtidigt som vår bröllopsfest skulle börja. Lagom till att vår sommarsemester började kom mamma och hjälpte oss med alla bröllopsförberedelser. Vi slet i ungefär en veckas tid och eftermiddagen innan bröllopet blev jag överraskad med möhippa av mina fina vänner. Mathias och jag gifte oss i Rådhuset den 14 juli mitt i den stekheta sommarvärmen. Kl. 16.00 välkomnade vi närmsta släkt och vänner hemma hos oss på fördrink, snittar och bildspel där vi berättade om den stora nyheten att jag är gravid. Sen flyttade vi ner till lokalen där vi förberett med bl.a. buffé, fotohörna och quiz. När bröllopet var över kunde vi börja njuta av semestern på riktigt och några dagar senare åkte vi på bröllopsresa till Budapest. För att nämna något bjöd resan på fantastiska vyer, härligt bad på Szechényi termalbad, samt underbar AC och mörkläggningsgardiner på rummet, som gjorde att man sov godare än på länge i den rådande hettan. Tillbaka i Skåne firade vi mammas födelsedag med tårtkalas och restaurangbesök. Mathias och jag åkte  till Lomma två kvällar i rad och badade i det ljumma vattnet i solnedgången. Sen åkte jag med mamma, Joana och Linnéa till mormor i Svanberga. Linnéa skulle döpas och jag fick den stora äran att bli hennes gudmor. Även om värmen var ihållande började sommaren närma sig sitt slut, men först var det Malmöfestival där vi såg Grant och Sirqus Alfon.
 
September, oktober, november, december...
Den 3 september var det äntligen dags för rutinultraljud och vi fick veta att vi väntar en fantastisk liten pojke. Vi köpte en ny säng till sovrummet och fyndade barnvagn, amningskudde, bärsele m.m. på G-knapp som skulle stänga igen. Extrarummet började förvandlas till ett barnrum och vi åkte till Ullared för att köpa allt annat man kan tänkas behöva med en bebis i huset. I Ullared bjöd vi på en puss under misteln, som man kunde se som hastigast i Ullareds första julprogram på Kanal 5. I graviditetsvecka 25 åkte jag skateboard för sista gången för att testa Bryggeriets nya yta. När oktober kom var det fortfarande som sommar ute och vi njöt med picknick en lördag vid Arriesjön. När jag fyllde år överraskade Mathias med middag på restaurang, följt av A Star Is Bornbio. Mot slutet av oktober startade jag den här bloggen efter att ha haft en sluten blogg X antal år. I november förberedde jag för överlämning på jobbet och Mathias fyllde år. På hans födelsedag åt vi brunch på Grand, besökte reptilcentret i Folkets park och såg Bohemian Rhapsody. Vi fixade babyhörnan i sovrummet, tvättade babykläder och packade BB-väskan. Lagom till jul gick jag på föräldraledighet. Julafton firade vi på tu man hand och juldagen spenderade vi i Ronneby med Mathias familj. På nyårsafton hade vi Joana, Björn och Linnéa hos oss. Vi åt god mat, spelade spel och skålade in 2019!
 
Summering | 2018, Summering | |
#1 - - Carre:

Mysig summering, nu väntar vi med spänning på lillkillens ankomst <3

Svar: Tack så mycket! Ja, nu är vi overkligt nära! ❤️
Andrea Antunes

Upp