Palettblad, bebismys och träning

Just nu sover Gabriel sin eftermiddagslur till tonerna av något motorredskap på innergården och borrande hos grannarna i huset. Inte särskilt fridfullt. Hade det inte varit så dåligt väder hade vi gått ut så han fick sova i vagnen istället. Inbillar mig i alla fall att han sover bättre om jag ligger bredvid, så jag passar på att skriva lite här under tiden. Tänkte vi kunde kika på några bilder från de senaste veckorna.
 
När jag fick min palettbladsblomma från en vän för sisådär 5-6 år sedan blev det snabbt min favoritblomma. Dels p.g.a. bladens färger, men kanske främst för att den är så enkel att ha och göra med. De senaste åren har jag tagit ett antal sticklingar, utan någon egentlig kunskap om hur man tar hand om dem för att få bäst resultat. De har ju blivit rätt fina ändå, men nu vill jag lära mig mer. Här är några sticklingar som jag planterade i slutet av juni. Blev även en våreld som jag tog stickling från bara för att det är kul att experimentera lite. 
 
Här är Gabriel och jag på BVC's bebismys. Den här gången var det bara vi som dök upp, men Gabriel var lika glad för det. 
 
En annan dag åkte vi buss för första gången i Gabriels liv. Jag var lite nervös för hur det skulle gå, men det gick galant. Inga sura miner alls.
 
Den första augusti tog jag och Joana oss ner till Ribban.
 
Vi skulle träna på Friskis och svettis utepass, som kom att bli mitt första riktiga träningspass efter graviditeten. 
 
Ansträngande men välbehövligt och härligt att träna ute, det blir en annan känsla än inomhus. 
 
Med en bebis hemma har vi mest varit inne om kvällarna, så det var riktigt härligt med sommarkvälls-feeling på Ribban.
 
Kladdperioden vid matbordet har bara börjat och jag längtar redan tills den är över... nåja, så länge han äter och är glad så är jag nöjd.
 
På 6-månadersdagen fick Gabriel gunga i lekparken i allén.
 
Halvårsfotograferingen!
 
Och här är vi på Condeco efter att ha träffat doktorn på BVC i samband med halvårskontrollen. Gabriel fick spruta inför semestern i Portugal och doktorn sa att allt såg bra ut.
 
Såhär såg sticklingarna ut i förra veckan. En som jag toppat litegrann, två som jag beskurit desto mer, två nyplanterade sticklingar och vårelden som jag ännu inte rört. Den fjärde stickningen som var med på första bilden i inlägget gav jag till Joana. 
 
Jag kör palettbladsfabrik här hemma nu. Här är min näst äldsta, som ser hyfsat tät ut uppifrån.
 
Men från sidan ser väldigt ranglig ut. Jag har övervägt att göra mig av med den, men jag ska se om jag kan lyckas göra den buskigare först.
 
Avslutningsvis en bild på busungen från tidigare idag 🧡
 
Familj, Hem | Gabriel | |
#1 - - Ullis:

Så fina bilder. <3

#2 - - Carre:

Vad roligt att du lyckas med dina sticklingar! 👏 keep up the good work, de ser superfina ut! 😊
Gabriel fortsätter ju helt klart att charma mig som läsare på din blogg 😉💕 gillade bilden på er två lite extra, mamma och son ❤️

Upp