Tre filmtips

Inom loppet av en vecka har vi sett tre bra filmer, så jag tänkte bjuda på filmtips idag. Jag presenterar dem i den ordningen vi såg dem.
 
📽 The Disaster Artist
The Disaster Artist handlar om skapandet av den film som korats till världens sämsta. Man får följa Greg och Tommys starka, men något udda vänskap och deras skådespelardrömmar. De flyttar till Hollywood och gör allt för att nå sina mål. Jag tycker den var oväntat bra och man ville veta mer om den här verklighetsbaserade historien när filmen var slut. Filmen finns att se på Netflix.
 
📽 Black Mirror: Bandersnatch
För bara några dagar sen släppte Netflix en ny film, Black Mirror: Bandersnatch. Eftersom vi sett alla säsonger av Black Mirror var vi såklart nyfikna på filmen också. Bandersnatch utspelar sig 1984 och handlar om en ung programerare som ska utveckla ett nytt spel till ett stort företag. Filmen visade sig vara revolutionerande, då åskådaren (jag & Mathias i det här fallet) gång på gång får välja mellan två alternativ hur programeraren ska agera i olika situationer. Tydligen ska filmen kunna bli allt mellan 40 min till 2,5 h lång beroende på vilka val man gör. Vi tänkte se den igen och se om vi får något annat slut när vi gör andra val.
 
📽 Green Book 
Mathias hade fått presentkort på Biograf Spegeln i födelsedagspresent från Joana, Björn och Linnéa, så vi ville se till att boka någon film innan minstingen anländer. Lite av en slump bokade vi biljetter till Green Book, då vi såg att den hade fått bra betyg på IMDb - och visst var den bra alltid! Av dessa tre filmer tycker jag den här var allra bäst! Den handlar om en italiensk-amerikansk man från arbetarklassen, som blir anställd som turnéchaufför åt en afro-amerikansk pianist i överklassen, för att köra honom genom USA's södra delar under 60-talet. Filmen, som är verklighetsbaserad, är bitterljuv. Trots att historien är sorgligt dyster, är filmen till stor del varm och bjuder på mycket feelgood. Se den!
 
Har ni sett någon bra film på sistone som ni skulle vilja rekommendera, eller tror ni att ni kommer se någon av ovanstående?
 
Film | Biograf Spegeln, Film, Filmtips, Netflix | |
Upp