Sista helgen innan föräldraledigheten

Förra helgen var min sista riktiga helg på bra länge, för nu påbörjar jag min föräldraledighet! Eller om man ska vara helt korrekt så kommer jag nog jobba lite hemifrån ändå och till en början ska jag ta ut ett par semesterdagar, men ni kan nog förstå att det kommer bli stor skillnad. Även om jag älskar mitt jobb ska det bli skönt att få fokusera 100% på att ladda upp inför det som komma skall, utan att behöva tänka på något annat. Jag kan knappt förstå det själv, att jag inte ska till jobbet nästa vecka och inte ens veckan efter det. Ett helt nytt liv väntar, bokstavligt talat! 💖
 
Men vi backar tillbaka bandet till förra helgen igen. Såhär såg den ut!
 
Linnéa och Joana kom till oss under fredagseftermiddagen. De skulle sova över hos oss, som jag berättat tidigare. Mathias var på julbord med jobbet, så vi fick lite tjejhäng innan han kom hem.
 
Vi lagade lövbiff, klyftpotatis och champinjonsås till middag. 
 
Sen flyttade vi in till vardagsrummet där vi lyssnade på musik, busade med katterna och när Mathias kom hem satte vi på en film. Både Mathias och Linnéa somnade gott till filmen, hehe.
 
Morgonen därpå var jag uppe först och då hämtade jag Linnéa så Joana skulle få sova någon timma extra. När Mathias kom upp såg han till att vi skulle få bjuda Joana på pannkaksfrukost. Sen tog vi det lugnt här hemma och fotade bilderna jag redan visat, innan vi tog en promenad in mot stan.
 
Joana och Linnéa skulle ta bussen hem, medan jag och Mathias skulle till stan för att äta julbord, så vi gjorde sällskap en bit. Vi hade hoppats på att solen skulle vilja kika fram den här dagen och bjuda på en fin solnedgång så vi kunde ta någon fin bild, men det var mest grått.
 
När vi sagt hej då till Joana och Linnéa tog vi en kortare vända på stan...
 
...innan det var dags att gå till Sankt Markus Vinkällare.
 
Här går man ner till vinkällaren där vi skulle äta julbord.
 
Så mysigt och gott!
 
Mätta och belåtna promenerade vi hemåt igen ett par timmar senare.
 
Väl hemma gjorde vi i ordning babyhörnan i vårt sovrum, men det har jag ju redan visat er.
 
Sen blev det söndag igen och dags att tända det tredje ljuset. 
 
Ariel önskade oss en trevlig tredje advent, som för vår del mest bestod av den vanliga söndagsgöran, d.v.s. storhandling, tvätt och uträtta ärenden.
 
Nu väntar långhelg för de allra flesta och för mig blir den lite extra låååång! Hoppas ni är peppade på den stundande julhelgen!
 
Helg | Babylängtan, Familj, Gravid, Julbord, Katter, Malmö, Pannkakor | |
Upp