Katter och fyrverkerier

God kväll, god morgon och god dag! Vet inte när ni kikar in här, men just nu är det närmast natt. Jag ska väl lägga mig snart, men försöker hålla hårt på ett inlägg om dagen. Vet inte alls om det kommer vara rimligt sen när det finns en annan person som kommer gå före allt annat, men det får vi se då. Tills dess kör jag på är tanken. 
 
Vill tacka så mycket för pepp, stöd och tips kring mitt senaste inlägg, det uppskattas alltid!
 
Just nu tycker jag synd om den här lilla killen. Mowgli är väldigt social och kelgo, han älskar att leka och vill alltid vara med, men de senaste dagarna har han inte mått lika bra sen de tjuvstartat smällandet av nyårsrakterna. Vi har ganska tunna fönsterrutor och en skolgård precis utanför, så det smäller rätt högt fastän vi är inomhus. Mowgli är sällan rädd av sig, men raketerna gör honom livrädd. Jag köpte en spray som ska vara lugnande för katter idag, men om jag förstått rätt skulle man ha förberett med den redan ungefär en månad innan nyårsafton. Hoppas att den ska lindra litegrann i alla fall. Så synd om alla djur som blir vettskrämda av fyrverkerierna, särskilt som man inte kan förklara för dem att det inte är något farligt.
 
Tidigare ikväll fick Mowgli favoritmaten i sovrummet, hans tryggaste plats. Det känns lite jobbigt att det fortfarande är några dagar kvar till nyårsafton, för det lär ju knappast bli mindre de kommande dagarna. Om folk bara kunde respektera förbudet mot att skjuta raketer annat än på nyårsafton, det hade nog gjort stor skillnad för många djur. Som tur är är Ariel inte lika rädd för de höga smällarna, hon som annars är den försiktiga och avvaktande av dem två, så det är åtminstone något. 
 
Högtider | Husdjur, Katter, Nyår, Nyårsafton, Raketer | |
#1 - - Anonym:

Hemskt med dessa raketer. Milo bryr sig inte. Men katterna är livrädda.

Svar: Ja, så synd om djuren!
Andrea Antunes

Upp